Normal_justitie__rechtbank

Een 44-jarige man uit Elst zou zijn twee stiefkinderen jarenlang hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man er van de kinderen te hebben geschopt, geslagen, opgesloten en hun keel te hebben dichtgeknepen. Ook zou hij zijn twee honden hebben opgehitst om het kind te bijten. Dit meldt Telegraaf.

Gistermiddag werd de zaak inhoudelijk behandeld. De verdachte, E. van der L. ontkent alle beschuldigingen en wil niet meewerken aan psychologisch onderzoek, zo blijkt uit het live-verslag van journalist Pieter Ploeg. Naast het mishandelen van de kinderen, zou ook zijn partner mishandeld zijn. Zij werd ook geschopt, geslagen en haar keel werd dichtgeknepen waardoor zij flauwviel. Ook een buurvrouw bevestigd dat ze regelmatig geschreeuw hoorde uit het huis en dat hij “zijn partner regelmatig door de tent sloeg”.

Tijdens de zitting bleek dat de verdachte een van de kinderen drie weken lang heeft opgesloten, en hem alleen voor school en eten uit de kamer liet. Ook zou hij het kind in het gezicht hebben geslagen met een poepluier. Bovendien acht de officier van justitie bewezen dat hij de jongens regelmatig van de trap heeft geduwd en zou het mishandelen ten minste 10 jaar lang hebben plaatsgevonden.

Man hitste honden op om kind aan te vallen

De moeder van de kinderen las tijdens de zitting geëmotioneerd een brief voor. “Deze man heeft ons leven totaal kapot gemaakt. Het was alleen maar belediging, mishandeling en vernedering. Dat is alles wat hij kon.” Ook bevestigt ze dat de honden haar zoon hebben aangevallen en dat de honden daartoe werden opgehitst door de verdachte. “Ik zag zelfs stukken vlees op de grond vallen”, aldus de moeder over het moment dat de honden zich vastbeten in haar zoon.

De officier van justitie eist 36 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De kinderen en hun moeder verblijven op een geheim adres uit angst voor de man.

Door: Redactie Nationale Zorggids