Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De vader van drie jonge kinderen heeft vier jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen voor het misbruiken van zijn kinderen, het filmen van dat misbruik en bezit van kinderporno. De 43-jarige man uit Enkhuizen heeft zijn daden grotendeels ontkent maar de rechtbank acht bewezen dat hij schuldig is. Dit meldt Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een gevangenisstraf van zes jaar geëist, maar de daadwerkelijke straf is lager uitgevallen. De man moet voor vier jaar achter de tralies. De lagere straf is opgelegd omdat de rechtbank uitgaat van het oordeel van deskundigen die vinden dat de kans op herhaling klein is. Bij de man is een pedofiele stoornis en een aanpassingsstoornis geconstateerd door psychiaters.

De kinderen waren drie, vijf en zeven jaar oud toen het misbruik begon. Afgaand op de filmpjes die hij van dit misbruik maakte, gebeurde dit niet alleen thuis maar ook in de auto en het zwembad. De kinderen zijn al eerder uit huis geplaatst geweest. Zij deden hun verhaal over het misbruik bij de pleeggezinnen waar zij werden opgevangen.

Door: Redactie Nationale Zorggids