Normal_rss_entry-140240

De ouders van de ontvoerde baby Hannah, Rowan S. en Kim de L., blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald tijdens een inleidende zitting in de strafzaak tegen het tweetal.

Op 26 februari zouden de twee verdachten, beiden 26 jaar oud, het meisje hebben ontvoerd. Het kind was uit huis geplaatst omdat er ernstige vermoedens waren dat zij werd mishandeld. Op een parkeerplaats bij een supermarkt in Eersel zouden S. en De L. de baby met geweld hebben weggenomen bij de pleegmoeder.

Het duo nam met de baby de wijk naar een vakantiepark Duitsland. Er werd groot alarm geslagen. Een tip van een oplettende Nederlander leidde ertoe dat het stel diezelfde avond kon worden aangehouden. Het inmiddels gebrouilleerde stel zit sindsdien vast. S. en De L. lijken plannen te hebben gehad om uiteindelijk naar Portugal te vluchten. Dit blijkt uit zoekopdrachten op internet.

Overal aan meegedaan

Kim de L. wijst Rowan S. aan als de kwade genius achter de ontvoering. Zij zou sterk door hem zijn beïnvloed. De officier van justitie wees erop dat zij actief heeft deelgenomen aan zowel de voorbereiding als de feitelijke ontvoering. "Zij heeft overal aan meegedaan en zich niet gedistantieerd", aldus de officier.

De rechtbank hoopt de ontvoeringszaak op 7 september inhoudelijk te kunnen behandelen. Daarnaast loopt er ook nog een onderzoek naar de mishandeling van de baby. De rechtbank streeft er naar die zaak op dezelfde dag te kunnen afdoen.

Baby Hannah is ondergebracht bij een pleeggezin en verblijft op een geheime locatie.

Door: ANP