Normal_rss_entry-141016

Televisiepresentatoren Ruben Nicolai, Evelyn Struik en cabaretier Richard Groenendijk zijn de nieuwe ambassadeurs van Villa Joep. Villa Joep zet zich in voor meer onderzoek naar neuroblastoom, een agressieve en zeldzame vorm van kinderkanker.

Ruben Nicolai en Evelyn Struik openen vrijdagmiddag in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht een ontmoetings- en vergaderruimte van Villa Joep. Dat doen ze samen met Herman den Blijker, kondigde Villa Joep donderdag aan. Villa Joep is een actieve partner van het Prinses Máxima Centrum.

Ruben Nicolai: "Ik ben net aan de slag voor Villa Joep en de tomeloze inzet van de vrijwilligers sprak me gelijk aan. Kinderen horen niet ziek te zijn. Zij moeten spelen, plezier maken en langzaam het leven leren. Niet op zo’n jonge leeftijd al met zo’n heftige ziekte worden geconfronteerd. Als er ook maar enige kans is om de kinderen te redden, dan moeten wij daar met zijn allen achter gaan staan. Wat ik verder heel mooi vind is dat veel ouders van patiëntjes Villa Joep ondersteunen. Dat je met je verdriet niet in je eigen bubbel gaat zitten, maar dat je je dan inzet voor anderen: echt petje af!”

Evelyn Struik zegt diep geraakt te zijn door de verhalen van de zieke kinderen: "De manier waarop de ouders van Joep de stichting hebben weten neer te zetten en zo’n enorme groei hebben weten te realiseren is niet alleen heel bijzonder maar ook inspirerend."

Naast Ruben en Evelyn heeft ook cabaretier Richard Groenendijk een ambassadeursrol aanvaard. “Nadat ik me had ingelezen en in gesprek raakte over de geringe overlevingskansen, de bereikte resultaten en de ambities was ik overtuigd dat ik me graag voor Villa Joep wil inzetten. Het klikte. Maar ook ik heb de wanhoop van ouders van een kind met een zeldzame ziekte van dichtbij meegemaakt. Dat laat je niet meer los", zegt Richard Groenendijk.

Door: ANP