Normal_luchtkussen__stormbaan__speeltoestel__kinderfeestje

Vijftig kinderen hebben een rugtas vol zomerpret in ontvangst mogen nemen in attractiepark De Efteling. Dat gebeurde gisteren in het kader van armoede onder kinderen in Nederland. Het gaat om 1 op de 9 kinderen, dat zijn er 398.000 in Nederland. Zo’n 70 procent van hen gaat nooit op vakantie. Reden hiervoor is dat er geen geld is, soms niet eens voor een ijsje. De zomerpakketten in de vorm van een rugtas zijn aangeboden door Nationaal Fonds Kinderhulp. De kinderen mochten, samen met ouders en broers en zussen, de hele dag in het park spelen. Dit meldt Nationaal Fonds Kinderhulp

Vorig jaar startte Nationaal Fonds Kinderhulp met het uitdelen van 300 Zomerpretpakketten. Dat was een enorm groot succes. Dus toen eerder dit jaar een prachtige bijdrage vanuit de VriendenLoterij werd toegezegd, werd voor deze zomer ingezet op maar liefst 2.000 rugzakken vol zomerpret. “Dat we dit jaar ook daadwerkelijk 2.000 pakketten uit kunnen delen is voor ons een absolute mijlpaal”,  vertelt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Niet alleen dankzij de VriendenLoterij, maar ook dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers konden er zoveel Zomerpretpakketten gevuld worden. Een Zomerpretpakket is een stevige rugzak boordevol leuke spullen; een waterpistool, een voetbal en alle benodigdheden voor een dagje waterpret, zoals een zwembril, bonnen voor zwemkleding, een badlaken én zonnebrandcrème, maar ook stoepkrijt, spelletjes en boeken. Ook entreekaartjes, inclusief vervoer, voor een dagje Burgers Zoo, de bioscoop én de Efteling zitten er in.

Kinderen met volwassen zorgen

Kinderen die opgroeien in armoede hebben vaak volwassen zorgen. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt deze kinderen. Bijvoorbeeld door een dagje uit in de zomervakantie mogelijk te maken of met een Zomerpretpakket. Daarmee kunnen ook deze kinderen delen in de vakantiepret, na de vakantie mooie vakantieverhalen op school vertellen en voelen ze zich niet meer buiten gesloten. Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat ieder kind een mooie toekomst verdient.

Door: Redactie Nationale Zorggids