Logo_logo_pg_high_res_2

De Autoriteit Consument & Markt staat de overname van het Leo Kannerhuis door de Parnassia Groep toe. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Dit melden ACM en Skipr. 

Parnassia wil de activiteiten van het dr. Leo Kannerhuis in zijn geheel overnemen. Door de overname willen partijen een eind maken aan de financiële problemen waarmee het dr. Leo Kannerhuis al geruime tijd worstelt, en ervoor zorgen dat de gespecialiseerde zorg aan jongeren door kan gaan.

Hoewel de twee zorgaanbieders allebei werkzaam zijn binnen de ggz, bedienen ze allebei verschillende doelgroepen. Bij Parnassia gaat het om klinische en niet-klinische zorg aan zowel kinderen, volwassenen en ouderen. Daarbij ligt de specialisatie in verslavingszorg, forensische psychiatrie en woonbegeleiding. Het Leo Kannerhuis behandelt mensen met een autisme-spectrumstoornis. Het gaat daarbij om zowel kinderen als volwassenen.

Met de overname groeit de machtspositie van Parnassia. Eerder nam het al meerdere zorgaanbieders in de ggz-sector over, zoals jeugd-ggz-instelling De Jutters, Riagg Rijnmond en Virenze. Ook werd Antes overgenomen door Parnassia. Daarbij werd de voorwaarde gesteld dat Parnassia een deel van haar organisatie zou verkopen aan GGZ Delftland. Dat zorgde er voor dat andere zorgaanbieders niet worden uitgesloten van het speelveld.

Door: Redactie Nationale Zorggids