Normal_drinken_bier_jongere_jongen_tiener_drank_alcohol

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft heeft op 12 juli bezoek gekregen van staatssecretaris Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid. Blokhuis kwam de polikliniek Jeugd en Alcohol bezoeken en werd geïnformeerd over de huidige problematiek van jongeren en hun alcoholconsumptie. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De polikliniek werd in 2006 mede opgericht door kinderarts dr. Nico van der Lely, die samen met directeur Carina Hilders de staatssecretaris ontving. Blokhuis werd onder andere verteld over de stijging van alcoholvergiftiging onder jongeren. Volgens cijfers van Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde is het aantal opnames door alcoholvergiftiging vorig jaar gestegen met tien procent in vergelijking met 2016.

Nationaal Preventieakkoord

Naast het bezoek aan de polikliniek werd ook gesproken over het Nationaal Preventieakkoord. Hierin zijn maatregelen vastgelegd die er voor moeten zorgen dat gezondheidsproblemen worden aangepakt. Dat geldt niet alleen voor het alcoholgebruik van jongeren, maar voor de gehele samenleving.

Door: Redactie Nationale Zorggids