Logo_juzt

Nu jeugdzorginstelling Juzt de locatie Lievenshove gaat sluiten, vreest GroenLinks voor meer sluitingen bij de organisatie. De Lievenshove gaat binnenkort dicht omdat de locatie kampt met aanhoudende drugsoverlast. Dealers komen op het terrein om drugs te verkopen aan de kwetsbare jongeren die daar wonen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De 45 jongeren die op de Lievenshove verblijven, worden voor 1 december 2018 overgeplaatst. Hun veiligheid daar is niet meer te garanderen. Het personeel, bestaande uit dertig mensen, heeft er de afgelopen tijd een extra taak bij gekregen. Naast de dagelijkse zorg, moeten ze een oogje in het zeil houden om dealers op een afstand te houden. Dat terwijl er al extra beveiliging op het terrein is ingezet.

GroenLinks heeft aan het college van burgemeester & wethouders vragen gesteld over de aanstaande sluiting. Onder meer over de gevolgen voor het Warandecollege dat ook op het terrein staat. Het Warandecollege biedt speciaal onderwijs aan jongeren in de zorginstelling en aan jongeren daarbuiten. Ook vraag de partij zich af of er niet meer redenen zijn om de Lievenshove te sluiten. “Er zijn ook verhalen dat de financiële problemen van Juzt West-Brabant-West in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom een rol spelen. Juzt heeft daardoor moeten reorganiseren. Ook hier heeft de organisatie veel medewerkers moeten ontslaan”, zegt GroenLinks-raadslid Jan Boers. 

Door: Redactie Nationale Zorggids