Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

De Kinderombudsman heeft kinderartsen gevraagd om problemen in de jeugdhulp te melden die na de transitie Jeugdwet zijn ontstaan. Margrite Kalverboer wil weten of kinderen ook na de transitie nog de zorg krijgen die zij nodig hebben. Als blijkt dat er veel meldingen binnenkomen, start de Kinderombudsman een onderzoek. Dat melden Binnenlands Bestuur en de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK). 

“We hebben met de NVK gesproken over de problemen die kinderartsen ervaren. We zijn altijd geïnteresseerd in signalen uit het veld. Meestal krijgen we die van ouders en kinderen”, zegt een woordvoerder van de Kinderombudsman.  De NVK heeft nu een oproep op haar website geplaatst waarin artsen worden gevraagd om problemen die zij ervaren te melden bij de Kinderombudsman.

Artsen die zien dat kinderen niet de psychosociale hulp krijgen die ze nodig hebben, kunnen hiervan een melding maken bij de Kinderombudsman. Ook andere problemen over de toegankelijkheid van zorg sinds de transitie, en de kwaliteit van andere zorgvormen mogen gemeld worden. “Na deze eerste inventarisatie zal de NVK met de Kinderombudsman meedenken over de vervolgstappen en vervolgstrategie. De signalen helpen om problemen bij de verantwoordelijke partijen aan te kaarten”, aldus de NVK.

Door: Redactie Nationale Zorggids