Normal_rss_entry-148778

De in Nederland opgegroeide Armeense kinderen Howick en Lili hoeven er niet op te rekenen dat ze bij wijze van uitzondering toch niet worden uitgezet. "Het ligt niet voor de hand dat we tot een ander oordeel komen'', zegt staatssecretaris Mark Harbers van Immigratie.

Lili (12) en Howick (13) moeten op 8 september Nederland hebben verlaten, heeft de Dienst Terugkeer en Vertrek (DTV) van het ministerie van Justitie hen laten weten. Niets staat die terugkeer nog in de weg nu ook de Raad van State heeft bepaald dat de kinderen geen recht hebben op een langer verblijf in Nederland. Harbers heeft altijd de bevoegdheid om alsnog een uitzondering te maken, maar ziet daartoe dus geen aanleiding.

De kinderen zijn “heel erg verdrietig en boos” nu hun uitzetting onafwendbaar lijkt, zo zeiden ze gisteren in het NOS Jeugdjournaal. In dezelfde uitzending liet de advocaat van de kinderen, Flip Schüller, weten dat hij niets meer voor de kinderen kan doen. “Dit is een angstaanjagende periode”,  aldus Howick. “Het is gemeen en niet eerlijk. Daar denk je de hele dag aan”, vertelt Lili.

“Ik heb sinds vrijdag goed uitgezocht of er nog mogelijkheden zijn om bij een nog hogere, internationale rechter door te gaan. En helaas kan dat niet. We kunnen de uitzetting niet voorkomen”, zei de advocaat.

Door: ANP