Normal_smartphone_telefoon_social_media

De politie adviseert jongeren nu om helemaal te stoppen met sexting, het online uitwisselen van seksueel getinte foto’s en video’s. Want ook jongeren die onherkenbaar lijken op beeld, zijn via specifieke lichaamskenmerken toch vaak te herleiden tot de persoon in kwestie. En dat kan grote gevolgen hebben. Dit meldt NOS.

Eerder adviseerde de politie nog om bij sexting niet herkenbaar in beeld te komen. Maar tegenwoordig worden mensen steeds vaker via een litteken of een moedervlek opgespoord. En dat blijkt wel uit cijfers: er komen dagelijks drie meldingen binnen bij de politie van slachtoffers van uitgelekte erotische beelden.

Jongeren kunnen onder andere gechanteerd worden met de beelden of worden er om gepest. Regelmatig worden tieners binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) behandeld voor klachten die zijn ontstaan door uitgelekte naaktfoto's.

De gevolgen van sexting kunnen dus groot zijn. Er zijn diverse zaken bekend van scholieren die hierdoor ernstig in de problemen zijn geraakt. De politie adviseert daarom om niet aan sexting te doen.

Door: Redactie Nationale Zorggids