Logo_logo_het_vergeten_kind

Stichting Het Vergeten Kind ontvangt dit jaar de Majoor Bosshardtprijs. Deze prijs wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. De jury van de Majoor Bosshardtprijs zegt onder de indruk te zijn van de wijze waarop de stichting omziet naar kinderen en herkent daarin de principes van majoor Bosshardt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

"Net als majoor Bosshardt, gebruikt de Stichting Het Vergeten Kind haar voorbeeldfunctie om concrete hulp te bieden aan noden van mensen. Daarmee zorgt de stichting voor verbinding en biedt zij steun aan hen die dat zo hard nodig hebben", meldt het juryrapport.

Ambassadeur Angela Schijf neemt de prijs aankomende vrijdag in ontvangst tijdens het Kunst & Theatergala van het Leger des Heils in Amsterdam. De majoor Bosshardtprijs wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt en is ingesteld om het leven en het werk van majoor Bosshardt te blijven gedenken.

Door: Redactie Nationale Zorggids