Logo_logo-ronald-mcdonald-kinderfonds

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen, doorbijten en vechten tegen de elementen. Dát zijn HomeRide en HomeRun: dé sponsorfietstocht en -loop van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook in 2019 trekken HomeRide en HomeRun weer door het land. Teams fietsen in estafettevorm 500 kilometer of lopen 240 kilometer in 24 uur. Om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Zo zijn mama en papa altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Of kan het hele gezin er even samen tussenuit en genieten van een fijne vakantie. Dit meldt het Ronald McDonald Kinderfonds.

De negende HomeRide en derde HomeRun vinden plaatsen op 22 en 23 juni 2019. Honderden amateurwielrenners en -hardlopers zetten zich dat weekend in voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Vanaf vrijdag 14 september kunnen teams zich inschrijven op www.homeride.nlen www.home-run.nl. Teams stonden te trappelen tot ze zich konden inschrijven, want enkele uren na de opening van de inschrijvingen staan er al acht teams op de teller.

Van groot belang

“Voor ouders van zieke kinderen zijn de Ronald McDonald Huizen van groot belang”, zegt Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Ouders die hier verblijven, kunnen dag en nacht binnen enkele minuten aan het bed van hun zieke kind staan. Daarnaast is het een plek waar ze zich rustig kunnen terugtrekken en opladen. Het is geweldig dat ook dit jaar weer zoveel HomeRiders en HomeRunners in actie komen om hun steentje hieraan bij te dragen.” 

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al 33 jaar voor dat zieke en zorgintensieve kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van dertien huizen vlak bij het ziekenhuis, veertien huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en drie vakantiehuizen voor zorgintensieve kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties. McDonald’s is van meet af aan trotse en betrokken hoofdsponsor van HomeRide en HomeRun. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids