Normal_baby__kraamzorg__ziekenhuis__verpleging__verpleegkunde
Op 20 september 2018 opent Adrz een nieuw en modern Moeder & Kind centrum op de tweede verdieping in het ziekenhuis in Goes. In het Moeder & Kind centrum komt alle zorg voor zwangere vrouwen, pasgeborenen en kinderen tot 18 jaar. Ben de Reu, gedeputeerde bij de Provincie Zeeland verricht de opening samen met Claudia Brandenburg, voorzitter raad van bestuur Adrz. Dit meldt het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Adrz).
Met het nieuwe Moeder & Kind centrum wil Adrz aansluiten op de behoeften die kinderen, ouders en aankomende ouders hebben wanneer het aankomt op ziekenhuiszorg. De afdelingen en kamers zijn zo ingericht dat het gezin tijdens hun verblijf in het ziekenhuis zoveel mogelijk bij elkaar kan blijven. Zo zijn er couveusesuites, kunnen beide ouders blijven slapen en zijn er faciliteiten aanwezig om direct op de kamer de nodige zorg te leveren.
 
Het nieuwe centrum is een lang gekoesterde wens. Claudia Brandenburg, voorzitter raad van bestuur Adrz: “Iedereen heeft hiernaar toegeleefd. Met zijn allen hebben we ons ontzettend ingezet om dit te realiseren. We zijn verheugd om in onze regio een modern centrum te openen waar jonge ouders graag willen bevallen en waar zieke kinderen zich zoveel als mogelijk thuis voelen. Voor Adrz is dit een belangrijke stap voorwaarts.”
In de zorg voor moeder en kind werkt Adrz als onderdeel van Erasmus MC nauw samen met de specialisten van het Erasmus MC.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids