Normal_justitie__rechtbank

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen een 53-jarige man uit Gouda een celstraf van vier jaar geëist voor het plegen van ontucht met zijn stiefdochter. De man, Jan van A., zou het meisje van haar 13e tot haar 18e misbruikt hebben. Zelf verklaart de man dat er geen sprake was van gedwongen seks. Dit meldt Telegraaf.

Van A. gaf zijn stiefdochter onder andere lingerie, die zij moest dragen. Dit heeft de man bewaard in zijn kelder en dit is aan het OM overhandigd. Ook zou hij foto’s hebben gemaakt van de seksuele handelingen die het kind verrichte. Ondanks dat dit beeldmateriaal niet is aangetroffen, wordt de man toch verdacht van het maken van kinderporno.

De nu 22-jarige vrouw heeft jaren met haar geheim geleefd maar heeft uiteindelijk de familie ingelicht. Tijdens dat gesprek bleek dat de man ook zijn schoonzus misbruikt heeft. Echter vond dat 33 jaar geleden plaats, waardoor het verjaard is. De verdachte kan niet terecht staan voor het misbruik van de schoonzus, maar voor ontucht met zijn stiefdochter is een celstraf van vier jaar geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Door: Redactie Nationale Zorggids