Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Een huisarts en twee andere mannen hebben een celstraf opgelegd gekregen omdat ze seks hadden met een 14-jarige jongen. De jongen zocht online contact met de oudere mannen en beweerde dat hij meerderjarig was. Volgens de rechter wisten alle betrokkenen dat de jongen niet ouder was dan 14 jaar. De huisarts moet een jaar de cel in en een ex-raadslid van de D66 is veroordeeld tot drie jaar cel voor ontucht. Een derde man moet twee jaar de gevangenis in. Dat melden NOS en NRC. 

Twee weken geleden diende de rechtszaak hierover. Het leek er even op dat de huisarts zijn werk mocht blijven uitvoeren, maar sinds de zaak is hij niet meer welkom in zijn voormalige praktijk. Hoewel de huisarts beweert dat hij niet van de jonge leeftijd van het slachtoffer afwist, acht de rechter dit onwaarschijnlijk.

Drugs toegediend

Het voormalig raadslid van de D66 krijgt de zwaarste straf, omdat hij de jongen een mix van drugs gaf, waarna ze seks met elkaar hadden. Even later kwam ook de partner van het oud-raadslid erbij en raakte de jongen uit angst heel even bewustloos. Raadslid Nico V. uitte bedreigingen zodat de 14-jarige zou blijven. Zijn moeder zegt dat de jongen een posstraumatische stressstoornis heeft, kampt met lichamelijke klachten en aan automutilatie doet. 

Door: Redactie Nationale Zorggids