Logo_logo_kinderpostzegels

Dit jaar vindt voor de zeventigste keer de Kinderpostzegelactie plaats. Presentatrice Nicolette van Dam verzorgde vandaag de aftrap door als eerste een bestelling te plaatsen. Vanaf morgen gaan kinderen langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. De opbrengst gaat deze keer onder meer naar kinderen in de opvang. Dit meldt het ministerie van volksgezondheid. 

Met de opbrengst wil de stichting ongeveer 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. Het geld gaat naar meerdere projecten. Zo wil kinderpostzegels onder andere een groot aantal instellingen voor daklozen- en vrouwenopvang, waar jaarlijks meer dan 7.000 kinderen terechtkomen, kindvriendelijker maken.

Thuisgevoel

"We helpen de kinderen beter om te gaan met wat ze hebben meegemaakt. Of laten de opvang er leuker uitzien, zodat ze meer een thuisgevoel krijgen", aldus directeur Jeroen den Tex van de Stichting Kinderpostzegels.

Naar verwachting doen zo'n 160.000 scholieren mee. Voor het eerst kunnen scholen ook zelf een deel van de opbrengst besteden aan een lokaal kinderdoel. Hiermee komt de stichting tegemoet aan de wens van scholen.

Door: Redactie Nationale Zorggids