Normal_depressie__angst__depressief__ggz

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft twee woningen laten sluiten waar een prostitutiebedrijf voor jongens werd gerund. De jongens waren ouder dan 18 jaar, maar volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening (apv) geldt een minimumleeftijd van 21 jaar voor prostitutie in een seksclub, waar de activiteiten onder zouden vallen. De jongens krijgen hulp van hulpverleners. Dit meldt Telegraaf.

Buurtbewoners maakten zich zorgen over de activiteiten in de woningen, waarna gemeentelijke inspecteurs observeerden rond de woning. Mogelijk is er sprake van dwang, zo blijkt uit bestanden die zijn aangetroffen op een laptop. Het onder meer om naaktfoto’s en wervende teksten die zijn gevonden.

Kwetsbare jongens

De activiteiten vonden al jaren plaats, zo blijkt uit verklaringen van klanten. Het vermoeden bestaat dat de jongens al voor hun 18e werden benaderd door de verdachten. De locatie van de huizen en de achtergrond van zowel de huurders als de jongens worden geheimgehouden. “Het gaat om kwetsbare jongens”, zo zegt Sjoukje Volten, woordvoerder van burgemeester Van Zanen. De jongens worden opgevangen door hulpverleners. De woningen blijven nog zes maanden gesloten.

Door: Redactie Nationale Zorggids