Normal_geld__euro

Een echtpaar wordt door de politie vastgehouden op verdenkingen van ruim 160 inbraken in Zeeland en Zuid-Holland. Bijzonder aan die inbraken is dat zij hun eigen kinderen, leeftijden 20, 18, 17 en 15 jaar, hebben ingezet om daarbij te helpen. Twee jongere kinderen van 11 en 1 jaar vallen buiten het onderzoek van de politie. Dit meldt Telegraaf.

De familie werd opgespoord via bewakingsbeelden van de diefstallen en inbraken. Tijdens een extra controle aan de kust werd één van de verdachten gesignaleerd en kon de hele familie opgepakt worden. Zij bevonden zich op dat moment in een camper, die vol stond met gestolen koffers, kleding, laptops, telefoons, speelgoed en geld.

Weinig onderwijs

De politie vermoedt dat de kinderen niet voldoende onderwijs hebben gevolgd en dat daarom een scheve machtsverhouding is ontstaan waarbij er geen sprake meer is van een ouder-kind-relatie. Het aangeleerde criminele gedrag van de kinderen diende als profijt voor de ouders. De twee jongste kinderen worden buiten het onderzoek gehouden. De twee oudste kinderen van het echtpaar zijn meerderjarig en dat kan mogelijk invloed hebben op de straf die zij krijgen.

Mogelijk ook in België actief

De familie is mogelijk niet alleen in Nederland actief geweest. Ook in België was een explosieve stijging aan inbraken langs de kust. Deze vonden plaats kort voordat de familie in Zeeland en Zuid-Holland aan het werk ging. Er wordt gekeken of het om dezelfde verdachten gaat. In december vindt de eerste pro-formazitting plaats. Het echtpaar en hun twee oudste kinderen zitten vast in afwachting van de zitting. De kinderen die minderjarig zijn, zijn ondergebracht in een pleeggezin. Voor de jongste twee is een andere vorm van onderdak geregeld.

Door: Redactie Nationale Zorggids