Normal_rss_entry-162288

Meer dan een kwart miljoen handtekeningen heeft BNN-presentator Tim Hofman verzameld in de hoop een nieuw kinderpardon af te dwingen. De presentator gaat de handtekeningen bij wijze van signaal aanbieden aan de Tweede Kamer, in het bijzijn van drie kinderen die de hoofdrol hadden in de documentaire Terug Naar Je Eige Land.

Na het uitkomen van de #BOOS-documentaire begon een initiatief om meer dan 400 vluchtelingenkinderen die al langer dan 5 jaar in Nederland leven, hier te laten blijven. Nemr, Dennis en Maksim zijn drie van de kinderen die in die documentaire voorkwamen en zullen samen met Hofman de handtekeningen aanbieden aan de Tweede Kamer. Alle politici zijn hiervoor uitgenodigd.

Er waren 40.000 handtekeningen zodat Hofman zijn standpunt kon komen toelichten aan de politici. Nadat de petitie is aangeboden aan de Kamer zal er een speciale aflevering van #BOOS verschijnen op het YouTube-kanaal. Vooral VVD-minister Klaas Dijkhoff kreeg veel kritiek na zijn nonchalante reactie toen Hofman hem voor de camera confronteerde met de gevolgen van het Nederlandse asielbeleid voor jonge asielkinderen.

Door: ANP