Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet__1_

Een jongen die op jonge leeftijd meerdere malen is misbruikt door zijn vader, heeft extra veiligheidsmaatregelen opgelegd gekregen. Zijn vader heeft namelijk via de psychiater te horen gekregen wat zijn woonplaats is. Sinds september woont de man zelfstandig. Hij krijgt nog enkel begeleiding van de reclassering. Dit meldt Omroep Flevoland. 

De dertienjarige jongen woont in een dorpje in Drenthe dat makkelijk te achterhalen is. Zijn pleegmoeder vindt daarom dat er extra veiligheidsmaatregelen genoemen moet worden als de jongen zich buitenshuis bevindt. Ook is er een camera bij het huis opgehangen. 

Waar moeder en pleegmoeder vinden dat de psychiater zijn beroepsgeheim schond bij het vertellen van de verblijfsplaats van de zoon van de man ziet de zorgverlener zelf dit anders. Hem was namelijk nooit verteld dat hij de woonplaats van het jonge niet mocht delen en hij legt de schuld dan ook bij het Informatiepunt Detentie Verloop (IDV) of bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Wel neemt hij verantwoording voor zijn aandeel en biedt hij daarvoor zijn excuus aan. De moeder en zorgmoeder hebben de zorgverlener aangeklaagd bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Of deze zich inhoudelijk over de zaak gaat buigen is nog onbekend. Er is namelijk geen directe relatie tussen de behandelaar en de jongen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids