Normal_vluchteling_asielzoeker

Jihaddeskundige Montasser AlDe’emeh denkt dat het terughalen van IS-kinderen gevaarlijk is en noemt het een risico voor de veiligheid van Nederland. Hij vindt niet dat mensen naïef moeten zijn door ervan uit te gaan dat kinderen die uit het IS-gebied terugkeren niet geradicaliseerd zijn of zullen radicaliseren. Dit meldt de Telegraaf. 

“Hulpverleners hebben dan wel gezien dat de kinderen lekker in Koerdische gevangenkampen aan het spelen zijn en dat er geen gevaar dreigt. Maar dit zijn vaak mensen die nooit geïndoctrineerd zijn geweest of voeling hebben met radicale ideologieën”, stelt de Vlaamse deskundige in de Telegraaf. Hij haalt een voorbeeld aan van een gezin dat terugkwam uit Syrie en niet veel later zelfmoordaanslagen pleegde op Indonesië.

En dan zijn er nog de kinderen die nu nog niet gevaarlijk zijn, maar op latere leeftijd moeite hebben met het vinden van hun identiteit. Of er op latere leeftijd achterkomen dat één van hun familieleden in Syrie is omgekomen door toedoen van Nederland. AlDe’emeh benadrukt dat er altijd meer kinderen zullen zijn die niet gevaarlijk zijn, maar wil vooral waarschuwen voor dat ene kind dat wél gevaarlijk is. Hoe wil de overheid dat verantwoorden, vraagt hij zich af. 

Door: Redactie Nationale Zorggids