Normal_rss_entry-167163

Presentator Tim Hofman zegt steun van de PVV Purmerend te hebben ontvangen voor zijn plan voor een ruimhartiger kinderpardon. Hofman zamelde onlangs meer dan een kwart miljoen handtekeningen in om de Tweede Kamer te bewegen een ruimer kinderpardon door te voeren. Hij wil dat vierhonderd kinderen die al jaren in Nederland wonen hier ook mogen blijven. Ook maakte hij een kritische documentaire waarin hij politici confronteerde met de zeer jonge kinderen die zij naar een land willen sturen waar zij een onzekere, onveilige toekomst tegemoet gaan.

De PVV Purmerend schrijft de BNNVARA-presentator te willen breken met het landelijke beleid. Hofman plaatste de brief en de bijbehorende motie voor de Purmerendse gemeenteraad dinsdag op Twitter.

Eigen koers varen

De lokale fractie zegt "een eigen koers te moeten varen: er moet verbinding gemaakt worden. Het cynisme van veel Nederlanders neemt toe, omdat de Nederlandse regering zich weinig tot niets lijkt aan te trekken van haar burgers en beschaafde acties zoals die van u."

De partij wil dat B&W Purmerend de zaak gaat aankaarten bij het kabinet. De kwestie staat op de agenda voor de vergadering van 24 januari. "We zullen proberen ook andere gemeenteraden over te halen soortgelijke moties in te dienen", aldus de fractie.

Onverwachte hoek

Hofman is "blij en trots" met deze "opmerkelijke steun uit onverwachte hoek", laat hij dinsdagavond weten. De presentator hoopt op korte termijn te horen of hij de Tweede Kamer mag toespreken omdat hij zoveel handtekeningen voor zijn initiatief heeft verzameld. "Maar ik heb inmiddels al zoveel steunbetuigingen gehad: de jongeren en het merendeel van de lokale fracties van de coalitiepartijen vinden dat het kinderpardon gerealiseerd moet worden. En het merendeel van de burgemeester staat achter de oproep in de petitie. Alleen het kabinet zelf lijkt maar niet overstag te willen gaan."

Hij hoopt dat de PVV Purmerend wellicht partijleider Geert Wilders kan bewegen zijn standpunt in de discussie te herzien. In de PVV-fractie in Purmerend vond onlangs wel een ruzie plaats. Het is niet duidelijk of de fractieleden die de motie hebben ingediend contact hebben gehad met de landelijke partijleider. De PVV Purmerend was dinsdagavond niet voor commentaar bereikbaar.

Door: ANP