Normal_campagne_metakids

Metabole ziekten, vrijwel niemand kent ze. Tóch zijn ze een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Meer dan 10.000 Nederlandse gezinnen hebben ermee te maken. Metakids, de stichting die fondsen werft voor onderzoek en behandeling van metabole ziekten, is gestart met een nieuwe campagne. Want een ziekte met zo’n verwoestende impact op het leven van kinderen mag niet onzichtbaar zijn. Dit meldt Metakids. 

Bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren, gaat er iets mis in de ‘chemische fabriek’ van hun lichaam. Meestal missen ze een eiwit of werkt deze niet goed, waardoor het lichaam voedingsstoffen onvoldoende opneemt of afvalstoffen onvoldoende afbreekt. In beide gevallen wordt het kind ziek. In plaats van opgroeien, begint een proces van onomkeerbare aftakeling, zowel lichamelijk als verstandelijk.

"De impact van een metabole ziekte is enorm. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens. Vaak onzichtbaar voor de buitenwereld omdat het zich afspeelt achter de deuren van het gezin of ziekenhuis. Deze onzichtbaarheid en onbekendheid is een groot obstakel voor families en onderzoekers", constateert stichting Metakids. Vandaar deze nieuwe campagne.

De campagne is vorige week van start gegaan en zal te zien zijn in outdoor media (digitale outdoor, abri’s, billboards en digitale masten langs de snelweg) en via socials.

Door: Redactie Nationale Zorggids