Normal_apps_whatsapp

Uit onderzoek van de ANWB onder vijfduizend kinderen tussen de vier en twaalf jaar blijkt dat ouders appen en bellen tijdens het autorijden niet schuwen. Ook niet als hun kind in de auto zit. Volgens 70 procent van de kinderen heeft één van hun ouders wel eens een telefoon in handen tijdens het besturen van de auto. Dit meldt de Telegraaf. 

“De resultaten zijn ronduit schokkend. We wisten natuurlijk dat volwassenen zich ook tijdens het rijden laten verleiden tot deze onverantwoorde handeling, maar dat het zo ernstig was, verrast ons”, zegt woordvoerder Markus Tol van de ANWB. Hij noemt het dan ook extra onverantwoord dat ouders dergelijk gedrag vertonen waar hun kind bij is.

Voorbeeldfunctie 

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat laat weten te schrikken van deze nieuwe cijfers. Ouders zouden moeten weten dat kinderen hun voorbeeld volgen. Ook Veilig Verkeer Nederland vindt dat ouders een voorbeeldfunctie en dat er harder opgetreden moet worden tegen appen of bellen aan het stuur waar kinderen bij zijn. “Dus in 480 euro in plaats van de reguliere 240 euro.”

Door: Redactie Nationale Zorggids