Normal_jongens_sport

Jongeren uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe hebben vorig jaar vaker een Halt-straf opgelegd gekregen. Ook lijken de overtredingen en misdrijven die zij begaan ernstiger dan in 2017. In totaal kregen 1.182 jongeren in 2018 een Halt-straf opgelegd omdat zij bijvoorbeeld diefstal pleegden, iemand mishandelden of betrokken waren bij een sexting-zaak. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Halt gaat in gesprek met de jongeren, geeft ze opdrachten of laat ze een taakstraf uitvoeren. “Dat werkt. Wij kijken of een delict op zich staat of dat er meer aan de hand is. Is er bijvoorbeeld sprake van middelengebruik of zijn er andere problemen en is hulpverlening nodig? Wij spreken ouders ook aan op hun verantwoordelijkheid”, zegt Corrie van Dellen van Halt Noord-Nederland.

Een nieuw project van Halt is het schoolspreekuur. Jongeren die zijn geschorst of waartegen aangifte is gedaan, gaan binnen dat spreekuur op gesprek met een Halt-medewerker. Eén school in Groningen werkt ermee en daar zijn de resultaten vooralsnog positief.

Door: Nationale Zorggids