Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De Officier van Justitie eist vijf jaar cel tegen een moeder die haar 9-jarige zoon hardhandig mishandelde tijdens een Marokkaans ritueel om de duivel uit te drijven. Tegen een echtpaar dat ook aanwezig was tijdens het ritueel, worden straffen van vijf en vier jaar geëist. De jongen heeft gehoorschade overgehouden door de mishandeling. Dit meldt Telegraaf.

Volgens Limburg1 is het voor het eerst dat er in Nederland een duiveluitdrijving plaatsvindt. De moeder dacht dat haar zoon bezeten was, waardoor ze samen met een echtpaar uit Venlo overging tot uitdrijving van de duivel. De duivel, ook wel djinn genoemd, wordt door vele Arabieren erkend.

Bloedende oren door watenstaaf

Moeder claimt dat de duiveluitdrijving succesvol was en daar haar zoon niet langer bezeten is. Om dat doel te bereiken, werd de jongen met wattenstaven hard in zijn oren geduwd, wat hem gehoorschade opleverde. Ook moest hij zijn handen in een hete oven houden. “Deze bizarre handelingen zijn schokkend en er zijn geen woorden voor”, aldus de Officier van Justitie.

Uithuisplaatsing

De drie verdachten ontkennen alle vormen van mishandeling als gevolg van godsdienstige rituelen. Zij zeggen de verklaring van de jongen niet te geloven. Het jongetje is inmiddels uit huis geplaatst. Op 20 maart wordt de uitspraak verwacht.

Door: Nationale Zorggids