Normal_knuffel__kind__troost

Het gaat niet lukken om het hoger beroep in de zaak Sharleyne voor deze zomer te behandelen. Tijdens een niet-inhoudelijke zitting in het gerechtshof in Leeuwarden is dit gemeld. Reden hiervoor is dat de betrokken deskundigen nog niet geraadpleegd zijn. Dit meldt Telegraaf.

Het is nog altijd onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld op het moment dat de 8-jarige Sharleyne in 2015 dood werd aangetroffen onder aan de flat waar ze woonde. De moeder van het meisje wordt door het Openbaar Ministerie (OM) gezien als verdachte. Zij zou haar dochter mogelijk hebben gewurgd en toen van de tiende verdieping over de railing hebben laten vallen. Echter werd de vrouw door de rechtbank vrijgesproken.

Onduidelijkheid over doodsoorzaak

Letseldeskundigen worden het niet met elkaar eens. De een zegt dat het meisje is gewurgd voordat zij viel, de ander spreekt dit vermoeden tegen. Een vierde letseldeskundige is nu ingeschakeld door het hof om ook onderzoek te doen naar de dood van het meisje. Echter is dat onderzoek nog niet begonnen en daarom kan de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep niet plaatsvinden voor de zomer.

Door: Nationale Zorggids