Normal_spierenvoorspierenrecordbedrag2019

Op zaterdag 6 april werd tijdens de 15e editie van het Spieren voor Spieren Gala een recordopbrengst van bijna 1,9 miljoen euro opgehaald. Het goede doel gaat de opbrengst investeren in wetenschappelijk onderzoek, diagnose, behandeling en zorg ten behoeve van kinderen met een spierziekte. Het gala werd gepresenteerd door Dione de Graaff en vond plaats in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Dit meldt Spieren voor Spieren. 

Traditiegetrouw organiseren goede doelen veilingen. Echter, Spieren voor Spieren had een vernieuwend fondsenwervend concept gekozen waarbij iedereen kon winnen.

Aanwezigen maakten kans op spectaculaire prijzen, waaronder een schaatsclinic van Sven Kramer, een helikoptervlucht met Danny Blind, golfen met Marco van Basten, een ontmoeting met Max Verstappen of een plek in de ploegleidersauto van Jumbo Visma tijdens een etappe van de Tour de France. De ‘hoofdprijs’ van de loterij was een verblijf met tien gasten op een super de luxe jacht.

Spieren voor Spieren

In Nederland leiden 20.000 kinderen aan een spierziekte. Sporters begrijpen als geen ander het belang van goed werkende spieren. Het motto van Spieren voor Spieren is dan ook ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Mensen die in actie komen voor Spieren voor Spieren organiseren fondsenwervende acties die vaak een link hebben met sport. Denk aan hardloopevenementen, zwemtochten maar ook spinningmarathons. Geld dat is opgehaald wordt besteed aan het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. In de afgelopen 10 jaar zijn hier ruim vierduizend kinderen met een spierziekte geholpen. Spieren voor Spieren financiert tevens wetenschappelijk onderzoek met als doel alle spierziekten bij kinderen verslaan. 

Door: Nationale Zorggids