Normal_zonnetjesweek_2019

Eén op de zes Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Blootstelling aan zonlicht op kinderleeftijd geeft het grootste risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Het Huidfonds wil de groei van huidkanker stoppen en start daarom de campagne ‘Zonnetjesweek’. Deze week vindt de Zonnetjesweek plaats bij meer dan 1.500 kinderopvanglocaties en leren kinderen op een positieve, speelse manier over de zon en bescherming tegen uv-straling. Dit meldt het Huidfonds. 

De verwachting is dat het aantal gevallen van huidkanker de komende 20 jaar zal stijgen met 57 procent. Het Huidfonds wil deze trend stoppen. Jantine van ‘t Klooster, directeur-bestuurder van het Huidfonds: “Ouders beseffen niet dat hoe vaker kinderen verbranden door de zon, hoe hoger de kans is dat zij later huidkanker krijgen.”

Toolkit en insmeerliedje leert ouders en kinderen omgaan met zon & bescherming

Met de Zonnetjesweek worden in heel Nederland meer dan 230.000 ouders, verzorgers en kinderen via kinderopvanglocaties bereikt. Met de speciaal ontwikkelde toolkit en het insmeerliedje ‘In de Zonneschijn’, wil het Huidfonds ouders en kinderen op een positieve manier leren omgaan met de zon en zonbescherming. 
 
Jantine van ’t Klooster is blij dat de campagne zoveel mensen bereikt. “Meer dan 230.000 mensen is een fantastisch bereik. Tot we ouders van jonge kinderen bereiken, blijven we ons met het Huidfonds vol passie inzetten en gaan we door!” Marc Nahuys, dermatoloog en medisch directeur bij Dermicis ondersteunt deze campagne van het Huidfonds: “Ik wil een huidkankervrije generatie zien opgroeien. Ouders moeten zichzelf en hun kinderen goed beschermen in de zon. Zonbescherming moet een gewoonte zijn. Daar heb je de rest van je leven profijt van.”

Door: Nationale Zorggids