Logo_erasummc_sophia_kinderziekenhuis_logo

Negen zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam mochten voor één dag voetbalspelers van Feyenoord interviewen alsof ze officiële journalisten waren. Een selectie van de voetbalclub kwam naar het ziekenhuis om de kinderen een leuke dag te bezorgen. Dat werd in de setting van een persconferentie gedaan, waar de kleine patiënten met een echte perskaart om hun nek vragen mochten stellen aan de voetballers. Onder hen was de bekende speler Robin van Persie. Dit meldt Metro Nieuws.

De kinderen mochten vragen stellen aan de voetballers van de Rotterdamse club. Dat ging onder andere over lievelingsmuziek maar ook over de beste speler ter wereld of hun favoriete club. Sommige kinderen konden alleen maar lachen bij het zien van de spelers. De voetballers namen een geldbedrag van ruim 30.000 euro mee voor het ziekenhuis. Van Persie, die de cheque overhandigde, deed er zelf nog 5.000 euro bij. Een jong patiëntje kijkt vragen naar zijn vader, bij het zien van de speler. “Is dat Van Persie?” Hij glunderde toen zijn vader bevestigde dat het inderdaad om de bekende voetballer gaat.

Kinderen klagen niet

De spelers komen al jaren in het ziekenhuizen maar nog altijd gaat zo’n dag ze niet in de koude kleren zitten. “Iedereen is zo positief. Het is fijn om de kinderen zo een mooie dag te kunnen bezorgen”, aldus de wereldberoemde Van Persie. Ook zijn medespeler Yassin Ayoub spreekt van een mooie ervaring. “Het is bijzonder om te zien hoe blij en positief de kinderen zijn.” Dat ze totaal niet klagen over hun leven, vindt hij indrukwekkend.

Door: Nationale Zorggids