Normal_justitie__rechtbank

De 25-jarige D’Angelo S. uit Nijmegen heeft in de rechtszaal een gevangenisstraf van vijf jaar met tbs tegen zich horen eisen. De man heeft zich schuldig gemaakt aan loverboypraktijken, waarbij hij jonge en kwetsbare meisjes oppikte uit een jeugdinstelling. De man ontkent alles en vertoont geen spijt, terwijl er belastend bewijs is tegen hem en de andere verdachte Gavier M. die later ook terechtstaat. Dit meldt Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie (OM) omschrijft de man als iemand die de meisjes doelbewust uitkoos en hen gouden bergen beloofde. Ook de officier van justitie gelooft niets van zijn onschuld. Het is iemand die “alles en iedereen naar z’n hand zet, voor zijn eigen seksuele gerief en financieel gewin”, aldus de officier van justitie. Hij liet de slachtoffers meerdere telefoonabonnementen afsluiten op één dag, waarna hij de telefoon afpakte. Wilden de meisjes niet meewerken, dan chanteerde hij hen met seksfilmpjes die hij in het geheim maakte. Ook moesten de slachtoffers diefstal plegen en seksfilmpjes met derden maken en aanleveren.

Smartengeld

Het OM vraagt de rechtbank om de celstraf van vijf jaar naar acht jaar te verlengen, mocht er geen tbs opgelegd worden. In de slachtofferverklaringen van twee meisjes wordt de man omschreven als monster. “Ik heb aangifte gedaan zodat je geen nieuwe slachtoffers maakt. Maar ik betwijfel of dat zin heeft bij zo’n gevoelloos iemand als jij.” Een ander slachtoffer zij bang te zijn dat hij na zijn straf verder gaat met loverboypraktijken. De slachtoffers krijgen smartengeld, dat wordt gevorderd van de verdachte.

In totaal zouden ten minste twaalf meisjes slachtoffer zijn geworden van D’Angelo en zijn compagnon Gavier M. Het OM liet weten dat dit aantal waarschijnlijk nog hoger ligt.

Door: Nationale Zorggids