Normal_uitnodiging

Ontspanning is voor kinderen met een zorgvraag heel belangrijk. Autisme, adhd of angstklachten kunnen zorgen voor een overprikkeld, vol hoofd. Om die ontspanning en rust te vinden is de natuurlijk heel effectief, net als contact met dieren. De natuur is prikkelarm, en geeft nieuwe energie. Contact met dieren zorgt voor de aanmaak van oxytocine, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Hier ontspan je van.

Tegelijkertijd kan contact met dieren zoals paarden en honden naast ontspanning juist ook zorgen voor uitdagingen. Deze dieren spiegelen namelijk gedrag. Dit betekent dat ze reageren op hoe jij als mens met ze omgaat. Ben je bijvoorbeeld gestrest, zal het dier ook onrustig worden. Dit kan confronterend zijn, maar ook zorgen voor inzicht in je gedrag en groei op dit gebied. Grip op je leven in Nunspeet helpt -door ervaringsleren met dieren en natuur- psychisch kwetsbare kinderen uit de regio Noordwest-Veluwe inzicht te krijgen in hoe ze zélf grip op hun leven kunnen krijgen en behouden.

Bij Grip is ontspanning dan ook heel belangrijk tijdens de begeleiding. Door ontspanning ontstaat er ruimte in het hoofd van deelnemers om nieuwe dingen te leren. Maar ze krijgen niet alleen rust en nieuwe energie. Ze worden ook uitgedaagd. Grip gebruikt daarvoor de natuur, dieren, contact en beweging. Met onze begeleiding zorgen wij ervoor dat deelnemers meer inzicht krijgen in de valkuilen die hun beperking met zich meebrengt, en dat ze hiermee om leren gaan. Maar bij Grip ontdekken ze ook waar ze goed in zijn en wat hen uniek maakt! Wij helpen ze om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen. Hierdoor vormen deelnemers een positief zelfbeeld. Het leren omgaan met goede en mindere eigenschappen zorgt voor controle over emoties en gedrag, waardoor zij meer grip op hun leven krijgen.

Voor meer informatie kijk op www.stichtinggripopjeleven.nl of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via info@stichtinggripopjeleven.nl of 0341-434120.

(Dit is een advertorial van Stichting Grip op je leven)