Normal_geweld_vuist

Veilig Thuis moet onmiddellijk stoppen met het betalen van overnachtingen voor plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling bij een huisverbod. Dat vindt VVD Breda. De partij heeft hierover onlangs vragen gesteld aan het college van B&W van Breda. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.

Bij een huisverbod moet de pleger van huiselijk geweld zelf een slaapplaats zien te vinden voor de periode van de uithuisplaatsing. Wanneer deze geen mogelijkheid heeft om dat binnen het eigen netwerk te regelen, dan helpt Veilig Thuis bij het regelen van tijdelijk onderdak. De overnachtingskosten neemt Veilig Thuis dan voor zijn rekening.

Geen wettelijke verplichting

"De Bredase VVD vindt dit onbegrijpelijk en staat hier enorm van te kijken. Er is geen wettelijke verplichting om overnachtingskosten te betalen", zo schrijft de partij op haar website. "Veilig Thuis doet geweldig werk in het ondersteunen van mensen wanneer er sprake is van huiselijk geweld en kan dit budget beter gebruiken om slachtoffers te helpen in plaats van daders in een hotel te stoppen." 

Invloed college

De fractie wil weten of het college ook is geschrokken van het feit dat daders van huiselijk geweld gratis onderdak kunnen krijgen. Verder wil zij graag weten of het college überhaupt invloed heeft op dit beleid van Veilig Thuis.

Door: Nationale Zorggids