Normal_rss_entry-184060

Angela Schijf, Natasja Froger en Ron Boszhard trokken zaterdag een nachtje door. De BN'ers toonden op die manier solidariteit met miljoenen kinderen wereldwijd die noodgedwongen wakker liggen omdat ze in moeilijke omstandigheden opgroeien.

Angela, Natasja en Ron hielden hun volgers op social media op de hoogte van hun nachtelijke avonturen. Maar zij waren niet de enige BN'ers die zich inzetten voor de eerste editie van Nacht van het kind. Zo organiseerde Saar Koningsberger een boksclinic en organiseerde Sofie van den Enk een kussengevecht in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

De Nacht van het Kind is een initiatief van stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), ontwikkelingsorganisaties Edukans en het Liliane Fonds en de hulporganisatie Het Vergeten Kind. Zij riepen zoveel mogelijk mensen op wakker te blijven en geld in te zamelen voor kinderen die wakker liggen. Het gaat om ernstig zieke kinderen, kinderen die niet naar school kunnen, een handicap hebben of in een onveilige omgeving leven.

De vier organisaties erkenden eerder dat Nederland een wildgroei aan goededoelenorganisaties voor kinderen heeft. "Wij hebben de intentie om één maal per jaar de krachten te bundelen in een landelijke fondsenwervingscampagne voor kinderen wereldwijd'', zegt een woordvoerder.

Door: ANP