Normal_maxima

Koningin Máxima is donderdagochtend 5 september 2019 aanwezig bij de viering van veertig jaar De Kindertelefoon in Utrecht. Dit meldt Het Koninklijk Huis. 

De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van Amsterdamse ouders. Vandaag werken er meer dan vijfhonderd opgeleide vrijwilligers op zeven locaties in Nederland. De Kindertelefoon biedt kinderen tot achttien jaar de mogelijkheid om laagdrempelig hun verhaal te doen. Dit kan gaan over verliefdheid, verwaarlozing en alles daar tussen. Dagelijks worden gemiddeld duizend gesprekken via de telefoon of chat met kinderen gevoerd. Ook heeft De Kindertelefoon een forum waar kinderen op een veilige plek elkaar kunnen helpen. Tot slot is De Kindertelefoon een spreekbuis voor kinderen en een kennispartner voor maatschappelijke partijen.

Start campagne

Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het gebouw. Zij bezoekt onder meer de belkamer en spreekt met jongeren, vrijwilligers en trainers over het werk van De Kindertelefoon. Het bezoek van Koningin Máxima vormt ook de start van de campagne “Met De Kindertelefoon kun je al 40 jaar over ALLES praten.” Deze campagne is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van De Kindertelefoon bij ouders en leerkrachten. Door middel van podcasts, waarin mensen die in de afgelopen veertig jaar belden of chatten met De Kindertelefoon, wordt teruggeblikt op wat De Kindertelefoon voor een kind kan betekenen.

Door: National Zorggids