Logo_logo-ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport

Het is mogelijk om personen te nomineren voor de Van Dantzig-penning 2019. Deze penning wordt tweejaarlijks uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de aanpak van kindermishandeling. De penning wordt uitgereikt tijdens ‘De agenda van het sociaal werk’ op 14 november in de Jacobikerk te Utrecht. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Sinds 2005 vindt de uitreiking van de Van Dantzig-penning plaats. De prijs is geïnitieerd door de Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK) ter nagedachtenis naar een van de oprichters van RAAK; de psychiater Dries van Dantzig. Hij geldt als een belangrijke voorvechter van het belang van de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg en in het bijzonder de aanpak van kindermishandeling.

In 2016 ontving Roos Haase van Stichting SKIP de penning. Rob Bilo (2014), Herman Baartman (2006), Andries Rouvoet (2008), Gemma Kobessen (2010) en Francien Lamers-Winkelman (2012) mochten de prijs eerder in ontvangst nemen. In 2013 is de RAAK ontbonden en opgeheven. Het voormalig bestuur van de RAAK heeft de BPSW (Beroepsvereniging van Professionals in het Sociaal Werk) verzocht de tweejaarlijkse uitreiking van haar over te nemen. De bronzen penning is ontworpen door beeldend kunstenaar Far Wevers.

Uitreiking tijdens De agenda van het sociaal werk

Tijdens De agenda van het sociaal werk in de Jacobikerk te Utrecht vinden ook de Marie Kamphuis Lezing 2019 en presentaties plaats. Dagvoorzitter Evert van Rest leidt bovendien een debat over De agenda van het sociaal werk met spraakmakende denkers uit het sociaal domein. De organisatie is in handen van Movisie, Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW), Marie Kamphuis Stichting en het Platform voor Sociale Vraagstukken. Voor de bijeenkomst bestaat grote belangstelling, dus meld je snel aan.

Kandidaat voordragen

Je kunt een kandidaat voordragen voor de Van Dantzig-penning door je voordracht voor 1 oktober 2019 per mail te sturen aan info@bpsw.nl o.v.v. Van Dantzig-penning 2019. Lees meer over de prijs op de website van de BPSW.

Door: Nationale Zorggids