Normal_rss_entry-202656

Drie kinderen van de 67-jarige man die dinsdag in een huis in Ruinerwold werd gevonden,zijn acht jaar geleden het gezin ontvlucht. Dat stelt de familie van het ontdekte gezin in een verklaring die donderdag door Hart van Nederland op de website is geplaatst. De man werd dinsdag met zes andere kinderen gevonden in een verborgen ruimte van de woning. Daar leefden zij jaren. De vader is donderdag opgepakt. Eerder werd ook de huurder van het huis gearresteerd.

"Zij hebben contact opgenomen met hun broer uit een eerder huwelijk, grootouders, ooms, tantes, neven en nichten" zegt de familie over de drie gevluchte kinderen. "De familie is sindsdien onkundig gebleven van het bestaan van overige kinderen." Waarom het drietal niets meer met het gezin te maken wilde hebben, is niet bekendgemaakt. Onduidelijk is waar deze kinderen nu zijn. RTL Boulevard meldt donderdag dat naast de drie ontvluchte kinderen ook een vierde het gezin verliet. Het zou gaan om een 40-jarige man die in de jaren tachtig vertrok.

De vader van het gezin was in de jaren tachtig lid van de Moonsekte. Rond diezelfde tijd verbrak hij alle banden met zijn familie. "Hij heeft ons gemaand geen enkele poging in het werk te stellen zijn verblijfplaats te achterhalen", laten onder meer broers en zussen weten. "Speuracties van twee notarissen om de verblijfplaats van de vader te achterhalen via de basisregistratie personen en het register voor niet ingezetenen leverden niets op."

De man is donderdag opgepakt. Hij wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen. Eerder werd ook Josef B., de huurder van het pand gearresteerd. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van hetzelfde als de vader. De 58-jarige B. is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog zeker de komende twee weken vastzitten.

Door: ANP