Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Op 12 november 2019 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met opvoedkundige Tischa Neve een webinar over emoties in de puberteit. Het is bedoeld voor alle ouders en kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Dit meldt CJG.

Pubers hebben soms heftige en wisselende emoties. Ouders en kinderen kunnen hierdoor aan beide zijden onbegrip ervaren. Pubers gaan dan ook door een rollercoaster van veranderingen en uitdagingen, daardoor worden ze wiebelig en emotioneel. Niet alleen de ouder, maar ook het kind begrijpt er af en toe niets meer van.

Omgaan met emoties

Waar komen die wisselende en heftige emoties van pubers vandaan? Hoe kun je hier als puber en als ouder mee omgaan? Hoe maak je samen afspraken rondom emoties zodat het behapbaar en gezellig blijft in huis? In het webinar van het CJG, dat thuis achter de computer te volgen is, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve ouders en pubers uitleg en tips over het omgaan met emoties in de puberteit.

Ouders met een (aanstaande) puber in huis kunnen zich via www.cjgcursus.nl aanmelden voor het webinar dat op 12 november 2019 van 19.30 uur tot 20.30 uur uitzendt. 

Door: Nationale Zorggids