Normal_agressie_boos_mishandeling

Omroep Brabant heeft dinsdag een podcast over huiselijk geweld gelanceerd: ‘Ik sla mijn vrouw’. Hierin komen een dader en zijn slachtoffers aan het woord. Op social media wordt verdeeld gereageerd op het feit dat de dader, René, zijn verhaal mag doen over de mishandeling van zijn vrouw en kinderen. Dit meldt huiselijkgeweld.nl. 

René mishandelde zijn vrouw en kinderen jarenlang en vertelt hier in de podcast openhartig over. De serie gaat onder meer in op de vrag hoe het kan dat een relatie liefdevol begint en toch ontspoort en is mede mogelijk gemaakt door Sterk Huis en de Regionale Taskforce Kindermishandeling.

Online komen er wisselende reacties over binnen. Veel mensen zijn positief, maar er zijn ook mensen die vinden dat René geen podium zou moeten krijgen. Maker Wim Heesterbeek van Omroep Brabant erkent dat het een enorm gevoelig onderwerp is maar dat niemand de daden van René goedpraat. “Dat doen wij niet in de podcast, dat doet René zelf ook zeker niet. Als je alle afleveringen luistert, hoor je dat ook.”

De omroep hoopt met de uitzending van de podcast een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van huiselijk geweld-situaties. 

Door: Nationale Zorggids