Logo_ronald_mcdonald_huis_logo

Het legendarische ss Rotterdam is 27 en 28 juni 2020 het decor voor de start en finish van de drie jaarlijkse sponsorevents van het Ronald McDonald Kinderfonds: HomeRide, HomeRun en HomeWalk. Honderden deelnemers leggen binnen 24 uur een intens parcours af, dwars door Nederland. Met hun inspanningen zamelen ze geld in voor de twaalf Huizen en drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit meldt het Ronald McDonald Kinderfonds.

De start in Rotterdam sluit naadloos aan op de symboliek van de sponsorevents. Het wielren-event HomeRide wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Het parcours, in totaal 500 kilometer, wordt afgelegd in de vorm van een X: het Romeinse cijfer tien én het symbool voor een nachtzoen, waarvan de organisatie er zoveel mogelijk hoopt op te halen.

Dag en nacht doorbikkelen voor Ronald McDonald Kinderfonds

Net als in het wielrenparcours gaan ook de hardlopers en wandelaars 24 uur non-stop doorbikkelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dwars door Nederland leggen ze hartvormige routes af van respectievelijk 240 en 120 kilometer. Daarbij passeren ze diverse Ronald McDonald Huizen. Afgelopen jaar hebben de teams dankzij al deze inspanningen gezamenlijk een recordbedrag van ruim 1,4 miljoen euro opgehaald.

Familie dichtbij voor ziek kind

De inschrijving voor de drie sponsorevents in 2020 is inmiddels geopend; er hebben zich al 70 teams aangemeld. “Voor ouders van zieke kinderen zijn de Ronald McDonald Huizen van groot belang”, vertelt Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Ouders, broertjes en zusjes zijn zo altijd dichtbij voor een kus, knuffel of verhaaltje voor het slapengaan. Daarnaast kunnen ze zich in Huis even terugtrekken en opladen. Fantastisch dat ook dit jaar weer zo veel teams in actie komen om dit mogelijk te maken.”

Door: Nationale Zorggids