Normal_ronald_mc

Ouders met een ernstig ziek kind in het ziekenhuis zijn zeer positief over de Ronald McDonald Huiskamers. Deze huiselijke ruimtes in ziekenhuizen, waar ouders even weg zijn uit de ziekenhuissfeer, dragen sterk bij aan het fysieke en emotionele welzijn van ouders. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek naar de Huiskamers van het Ronald McDonald Kinderfonds, zo meldt het fonds.

 

De 260 ondervraagde ouders zijn unaniem zeer lovend over de Huiskamers. Met name de rustmogelijkheden en privacy in de Ronald McDonald Huiskamer worden positief beoordeeld. De ouders voelen zich optimistischer en ervaren minder stress. De behulpzaamheid en het luisterend oor van vrijwilligers worden zeer positief gewaardeerd en zorgen voor toegankelijkheid van de Huiskamers.

Twaalf huiskamers

In Nederland zijn twaalf Huiskamers in ziekenhuizen. Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, is trots op de resultaten. “Dit onderzoek benadrukt opnieuw dat de Huiskamers een concrete bijdrage leveren aan het welzijn van ouders met een ernstig ziek kind. Dankzij deze huiselijk ingerichte ruimtes, waar geen ‘witte jassen’ naar binnen mogen, kunnen ouders met een ziek kind even ontsnappen aan de ziekenhuissfeer. Tegelijkertijd zijn ze hier dicht bij hun zieke kind.”

Door: Nationale Zorggids
Foto: Ronald McDonalds Kinderfonds