Normal_kaars__lichtje__lampje

Het jongetje dat eind vorig jaar dood in een Drents kanaal werd gevonden, was bekend bij jeugdzorgorganisatie Samen Veilig (SAVE) in Utrecht. Hij en zijn ouders stonden er onder toezicht en op de fatale dag waren er specifieke afspraken met de vader gemaakt om zijn zoontje niet later dan 17.00 uur bij de moeder af te leveren. Diezelfde dag werd de 3-jarige zwaargewond teruggevonden in een Drents kanaal en kwam later te overlijden. Dit melden Algemeen Dagblad en Telegraaf. 

Al sinds het jongetje 1 jaar was, kwamen SAVE en een buurtteam op vrijwillige basis bij het gezin over de vloer. Toen de opvoedingssituatie tot grote zorgen begon te leiden, stelde de rechter het kind onder toezicht. Hoewel hij thuis mocht blijven wonen, kreeg een gezinsvoogd gedeeld wettig gezag.

Poging tot doodslag 

De vader van de peuter zit sinds december in de gevangenis en heeft enkel met zijn advocaat contact. Autoriteiten verdenken hem van poging tot doodslag en onttrekking aan het wettige gezag. Hier is de vader het niet mee eens en laat via zijn advocaat aan de media weten dat het overlijden van zijn zoontje een ongeluk was. Het kind zou zijn uitgegleden en in het water zijn gevallen. De man zou zijn zoontje hebben gepoogd te redden, maar slaagde daar niet in. Hij belde 112 en zou meteen de juiste locatie hebben doorgegeven. 

Door: Nationale Zorggids