Normal_moeder_baby

Zorgorganisatie Fier opent dit jaar een tweede Veilige Veste in Zuid-Holland. Daarvoor is een pand aangekocht in Capelle aan den IJssel. De nieuwe opvanglocatie van Fier zal ruimte bieden aan ongeveer dertig meisjes, jonge vrouwen en moeders met hun kind die slachtoffer zijn van geweld. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

De Veilige Veste is een eigentijdse voorziening waar slachtoffers van geweld, uitbuiting en misbruik een totaalpakket van opvang, hulp en bescherming krijgen. Een plek waar meisjes en jonge vrouwen een veilig onderkomen vinden en kunnen werken aan hun toekomst. Zonder zich te hoeven verstoppen.

Moeders met kinderen

Het eerste expertise- en behandelcentrum staat in Leeuwarden en het tweede dus in Rotterdam Rijnmond. Door de nieuwe locatie kunnen nog meer jongeren, maar ook moeders met kinderen, worden behandeld. Daarnaast wil de organisatie het vernieuwende hulpaanbod van hoog intensieve en veilige zorg in Nederland verder ontwikkelen, omdat onderzoek uitwijst dat het concept goed werkt. “Dat is een stuk eenvoudiger met een tweede locatie in de Randstad, waar veel universiteiten en kenniscentra zijn”, zegt bestuursvoorzitter Linda Terpstra.

De gemeente Capelle is blij met de samenwerking met Fier en heeft zich sterk gemaakt voor de totstandkoming van dit project. De ontwikkeling van de tweede Veilige Veste is mede mogelijk gemaakt door een extraprojectbijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Door: Nationale Zorggids