Normal_jeugdzorg

Ouders van kinderen die jeugdhulp krijgen van de Hoenderloo Groep, zijn een online petitie gestart. Zij eisen een aanpassing van de jeugdzorg omdat ze vrezen dat steeds meer jongeren noodzakelijke zorg ontzegd worden door sluitingen van jeugdzorginstellingen. Dit meldt Omroep Gelderland.

Hoewel gemeenten de jeugdzorg moeten regelen, ontbreekt het hen vaak aan kennis of budget. Hierdoor zijn instellingen soms genoodzaakt hun deuren te sluiten, waardoor jongeren op straat komen te staan. De ouders van jongeren die in gesloten jeugdzorginstelling van de Hoenderloo Groep verblijven, zijn geschrokken van de huidige staat van de jeugdzorg.

Jeugdzorg onder druk

“Het aantal aanvragen voor zorg stijgt, maar de tarieven staan onder druk. Gemeenten willen de budgetten voor jeugdzorg met verblijf soms zelfs halveren”, stellen zij. De instelling waar hun kind zit, moet zelfs de deuren sluiten. Naast een tekort van vier miljoen euro, schortte er één en ander aan de kwaliteit van jeugdhulp. De ouders zeggen weinige steun te krijgen van de Hoenderloo Groep, die zelf stelt dat jongeren uitbehandeld zijn. Voor een kleine groep wordt naar een alternatief gezocht. 

Door: Nationale Zorggids