Aandacht voor gezinnen met ernstig zieke ouder

Stichting Opkikker en Stichting Droomdag hebben een contract getekend dat hun samenwerking officieel maakt. Stichting Opkikker zet daarbij de jarenlange ervaring in het organiseren van Opkikkerdagen in om Stichting Droomdag te helpen bij hun doel: mooie herinneringen creëren voor gezinnen waarvan een ouder levensbedreigend ziek is. Gezinnen die tot op heden weinig aandacht hebben gekregen. Dit meldt Stichting Opkikker.

Ouder met levensbedreigende ziekte

Het zou je maar gebeuren. Je hebt je kinderen naar school gebracht en voelt je niet zo lekker. ‘Dat gaat wel weer over’, denk je nog. Maar het tegendeel is waar: je blijkt ongeneeslijk ziek te zijn. De grond zakt onder je voeten vandaan. De periode die daarop volgt is zwaar, niet alleen voor jou, maar ook voor jouw partner en jouw kinderen. Als gezin heb je het verdiend om in de watten gelegd te worden en samen mooie, misschien wel één van de laatste, herinneringen te maken.
 

Stichting Droomdag en Stichting Opkikker

Dit is precies de reden waarom Stichting Droomdag in het verleden is opgericht door Mary, die helaas zelf ook aan de gevolgen van kanker is overleden. Stichting Opkikker organiseert voor 2000 gezinnen met een ziek kind per jaar een dag ontspanning en zet deze organisatiekracht in om Stichting Droomdag te helpen zoveel mogelijk gezinnen met een levensbedreigende zieke ouder een fantastische dag te bezorgen.
 
Nederland telt vele stichtingen. Maar voor deze doelgroep bleek nog weinig te worden gedaan, terwijl dit wel hard nodig is. “Wij geloven in de kracht van samenwerken”, vertelt Ruud Sliphorst, oprichter en directeur van Stichting Opkikker, “Samen kunnen we onze krachten bundelen om ook deze gezinnen te helpen.” Sinds 2018 hebben Stichting Opkikker en Stichting Droomdag al de eerste Droomdagen samen georganiseerd, wat heeft geresulteerd in een groei van Stichting Droomdag van 41 Droomdagen in 2017, naar 141 Droomdagen in 2019.
 
Door: Nationale Zorggids