Ex-tbs-behandelaar hoort vijf jaar tegen zich eisen voor ontucht met minderjarige

Een 49-jarige man die voorheen tbs-behandelaar was bij de Hoeve Boschoord heeft een celstraf van vijf jaar tegen zich horen eisen voor ontucht met een minderjarig meisje. De man uit Steenwijk zou zich naast ontucht ook schuldig hebben gemaakt aan het maken en verspreiden van kinderporno en mensenhandel. Het wordt de man zwaar aangerekend dat hij zijn professionele positie heeft misbruikt door het minderjarige meisje seks tegen betaling te laten hebben met een cliënt die veroordeeld is als zedendelinquent. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Het meisje van 16 zou de vriendin zijn geweest van de man. Naast het feit dat hij zelf seks had met het toen 15-jarige meisje, zou hij haar aan anderen hebben aangeboden voor betaalde seks. De man houdt vol dat het meisje zelf aanbod om betaalde seks te hebben, maar de rechtbank gaat daar niet in mee. De verdachte vindt dat hij ten onrechte als pooier of mensenhandelaar wordt aangezien.

Financieel gewin

Dit wordt tegengesproken door een klant uit Drenthe. Deze zegt dat de verdachte zich bemoeide met de prijs voor de seksuele handelingen en dat hij het meisje naar de afgesproken plek bracht en daar ook bleef. De verdachte zou financieel gewin hebben gehaald uit het laten misbruiken van het meisje.

In contact gebracht met gevaarlijke zedendelinquent

Ook heeft hij het meisje in contact gebracht met cliënt van de tbs-kliniek. Deze man zou een gevaarlijke zedendelinquent zijn die behandeld moet worden. In plaats daarvan bood hij de man juist de mogelijkheid om opnieuw ontucht te plegen met een minderjarige.

Door: Nationale Zorggids