Middelbare scholen dicht coronavirus

Een nog onduidelijk aantal middelbare scholen sluit de deuren in verband met het nieuwe coronavirus. Dat bevestigt de VO-raad, een organisatie van scholen in het voortgezet onderwijs. "Maar er zijn meer scholen die open blijven dan er dicht gaan."

De meeste scholen volgen volgens een zegsman keurig alle raadgevingen van het RIVM om besmetting te voorkomen. Middelbare scholen mogen zelf kiezen of ze sluiten in verband met de veiligheid. Het sluiten van instellingen voor voortgezet onderwijs levert ook weinig problemen op voor het thuisfront. Ouders hoeven voor de 12-plussers immers niet of nauwelijks opvang te regelen.

Volgens de NOS sluiten Het Baarnsch Lyceum, het Griftlandcollege in Soest en de Waldheimmavo in Baarn maandag. Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam gaat de meivakantie al houden vanaf maandag. De school wil niet " laks omgaan met de vele risico’s die het grootschalig samenkomen met zich meebrengt. Het is niet voor niets dat bedrijven door het hele land hun werknemers oproepen vooral thuis door te werken. De mensen op onze school zijn minstens net zoveel waard als zij. Er moet dan ook meer gebeuren dan nu is aangekondigd."

Door: ANP