Logo_33_raad-voor-kinderbescherming
De veiligheid van elk kind is belangrijk. Daarom werkt de Raad voor de Kinderbescherming altijd door. Maar dit gebeurt nu op een andere manier door de maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus. De onderzoeken gaan door. Dit meldt de Raad voor de Kinderbescherming.
 
Alle medewerkers die contact hebben met cliënten, zijn medewerkers die geen gezondheidsklachten hebben. De RvdK houdt rekening met de gezondheid van medewerkers, kinderen en mensen die contact opnemen met de Kinderbescherming tijdens deze periode met het coronavirus. Daarom past de RvdK zijn werkwijze aan en vraagt daaraan mee te werken.
 
Dit is de aangepaste werkwijze van de RvdK:
  • Er worden geen huisbezoeken meer afgelegd.
  • Geen ontvangst van cliënten op kantoor.
  • Alle contacten worden voor zover mogelijk per telefoon gedaan of uitgesteld tot en met 6 april.
  • Zijn kinderen direct in gevaar? Dan treedt de RvdK op. Bij spoedzaken bij kinderen met gezondheidsklachten werkt de Kinderbescherming samen met de GGD en andere medische diensten. Ook is er nauw overleg met ketenpartners en politie.

Taakstraffen tijdelijk gestopt

Minister Dekker heeft besloten dat de werk- en leerstraffen tijdelijk stoppen vanaf 16 maart. Dit omdat jongeren op veel projecten niet meer worden toegelaten en de veiligheid en gezondheid van jongeren op projecten niet meer kan worden gewaarborgd. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 6 april. Zodra het weer mogelijk is worden deze straffen alsnog ten uitvoer gelegd.
 

Rechtzaken: bij urgente zaken

De rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges zijn vanaf 17 maart gesloten. Urgente zaken gaan door. Dit zijn ook rechtszaken die kinderen aangaan. Hier is de RvdK van op de hoogte en bij betrokken.
 
Door: Nationale Zorggids