Kinderlokker met enkelband opnieuw in de fout gegaan

Een 50-jarige man heeft in januari van dit jaar in Assen zijn geslachtsdeel laten zien aan een kind. Omdat de man eerder al een celstraf van twee jaar, tbs met voorwaarden en een enkelband kreeg opgelegd, kon middels de locatie in deze enkelband nog meer onzedelijk gedrag worden bevestigd. De man zou ook actief zijn geweest in Groningen, Zwolle en Emmen. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de tbs-straf wordt omgezet in tbs met dwangverpleging. Dit meldt Telegraaf.

De man werd eerder al veroordeeld voor kinderlokken en het betasten van jonge kinderen. Tussen 2004 en 2014 werd hij vijf keer veroordeeld omdat hij zijn geslachtsdeel publiekelijk liet zien. In 2015 werd hij in zijn woonplaats Veendam gearresteerd voor kinderlokken. Hij heeft daar bij speeltuintjes in meerdere plaatsen kinderen mee de bosjes ingenomen om zichzelf daar in hun bijzijn te bevredigen.

Maatschappelijk onverantwoord

Het OM stelt dat de man niet geholpen kan worden met de huidige straf van tbs met voorwaarden. Er wordt gepleit om hem tbs met dwangverpleging op te leggen. Dit is een gedwongen opname op een gesloten afdeling. Dit zou de enige manier zijn om de man te behandelen. “Dit is maatschappelijk onverantwoord”, zei de aanklager.

Door: Nationale Zorggids